top of page
Handlarn_Lugnvik_Store_Web_2228.jpg

HANDLAR

BLOGGEN

Handlarn öppnar egen pizzeria

Pizza i Lugnvik??

Ja, pizza i Lugnvik! Du läste rätt! Vi har valt att ta ännu ett steg mot att utveckla vår service!

Den 31:a april kommer den nyaste pizzerian i hela Höga Kusten,"Pizzeria primi di aprile", slå upp portarna! Tanken är att pizzerian framförallt kommer att fokusera på pizzor i olika smaker och stilar, men vi förbereder även en enklare À la Carte meny, inspirerad av den finska husmanskosten.


Byns gamla pizzerian lades ned för många herrans år sedan, men ur dess aska reser sig nu detta projekt! Idén och konceptet med egen pizzeria är något vi tackar våra kära hemsändningskunder för. Många av dem har under de senaste åren frågat oss om vi inte också kan börja leverera pizza eller annan färdig mat när vi ändå kör ut varorna hem till dem.


Projektet "Pizzeria primi di aprile"

Vi gjorde slag i saken och tillsammans med vår hyresvärd började vi föra dialog med miljö- och byggavdelningen från Kramfors kommun. Det kunde snabbt konstateras att en rad ombyggnationer av butikslokalen behövdes för att få tillstånd att baka pizzor. Ytan i butiken tillät inte att en pizzaugn eller industrikök installerades så vi var lite låst ett tag. Men då kläcktes tanken om att slå ut väggen mot lägehetsdelen av hyreshuset och renovera upp en av lägenheterna till fullgod serveringsstandard.


Däremot upptäckte vi ytterligare en puckel vi behövde ta oss över, ingen av butikens personal hade tidigare arbetat på pizzeria eller restaurang.

- Att hitta en kompetent kock/pizzabagare var en svår nöt att knäcka. Vi var nära ett par gånger men turligt nog så lyckades vi inte hitta en rekryteringslösning på vårt problem, menar butiksägaren Tommy Sjölund.


Lösning från oväntat håll!

Ännu än gång räddades butiken utav sina troga och hjälpsamma hemsändningskunder.

Det visade sig att en av dem hade ett barnbarn som flyttat tillbaka till Sverige från Kroatien med sin make. Efter att ha köpt ett hus här uppe i Höga Kusten letade de nu för jobb.

Vi blev introducerade till maken per telefon när vi lämnade av varorna vid en hemsändning, efter samtalet var fröet sått! Luca Modric, som maken heter, var "spelklar" för Handlarn i Lugnvik! Luca har under många år jobbat på en neapoliansk pizzeria Zadar och är rutinerad i köket.


- Det ska bli spännande att få testa det här! Jag har lite erfarenhet av svenska matvanor eftersom min fru är svenska, men jag kan lova att värre än surströmming kommer inte mina pizzor smaka, hälsar Luca!


Överlag känns det som att vi har kommit så långt vi kan på planeringsstadiet, till veckan ska äntligen rivningen av väggen börja. - Det är mycket att tänka på och det känns lite som att vi tagit oss vatten över huvudet men vi TROR verkligen på detta kommer lyckas här i Lugnvik, menar Tommy. Vår förhoppning är att du som kund snart ska kunna njuta av våra härliga pizzor med frasiga bottnar och smakrika fyllningar!


Tills nästa gång!


Hälsningar från Niklas på Handlarn i Lugnvik

302 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page