top of page
Handlarn_Lugnvik_Store_Web_2228.jpg

HANDLAR

BLOGGEN

Undrens tid är inte förbi - Här är min första blogg om Handlarn i Lugnvik!

Updated: Mar 17, 2021


Första bloggen, eller tankar från roten…

Här kan det bli lite vad som helst, kanske om affärn eller byn. Skulle också kunna vara landsbygdsfrågor, trav, Lugnviks IF, gnäll eller glädjeämnen.

Men vi börjar med affärn. Vi tog över för drygt fyra år sedan. Planen var att kunna upprusta och modernisera i en takt som vi skulle orka med för att bli ett riktigt servicecenter för oss i området, för turister och återvändare med flera.


Nu är mycket av som planerats genomfört, känns riktigt bra. Jag är övertygad att utan service och handel i en bygd som vår skulle det bli dött på byn, fallande huspriser om det ens skulle gå att sälja. Titta runt i landskapet där detta redan har hänt. Ser inte nått vidare ut där va?


För oss har utvecklingen varit bra, med ett extra ryck senaste året. Säkert har det eländiga Coronaviruset gynnat lokal handel en hel del men vi hoppas inte det är enda orsaken till ökning utan även att allt fler tycker Handlarn i Lugnvik är en rätt hyffsad butik. Vi vill tacka alla kunder från byn och våra grannar i Bjärtrå, Skog, Klockestrand, sommargäster, turister som hjälper oss hålla landsbygden levande.


För övrigt;

Vårt årliga hederspris gick 2020 till Lugnviks Hemtjänstgrupp.

Vi har under året haft fem skolungdomar som jobbat i butiken i olika omfattning.

”Hon har varit världsstjärna, stafetthjälte och burit Skidsverige under många år, ett föredöme med bra integritet. Så fick hon Covid på köpet. Men hon är idolen här och jag hoppas på VM” Vem? Kalla, så klart….


Paket!! Vi lämnade ut, eller tog emot, ca 14,000 paket under året som gick, spås av marknaden nå 20,000 inom tre år.

Återkommer om glesbygd, Norge, travsnack.

Hälsningar Tommy124 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page