top of page
Handlarn_Lugnvik_web-96.jpg

Tommy Sjölund

 Ägare och eldsjäl 

Vem är du?

Uppvuxen i byn och åter sedan mitten av 80-talet. Bor med hustru Lena i hus byggt på farfar Johns gamla industritomt. Vi har två söner. Niklas, som jobbar i butiken och bor med sin hustru Linn och dottern Ingrid i mitt gamla föräldrahem. Johan, jobbar med asfaltläggning hos NCC, bor i Umeå med sin sambo Emelie.

 

Hur hamnade du här?

Har jobbat i bank i trettio år och vet sedan den tiden hur viktigt det är med en butik eller servicepunkt för ett mindre samhälle eller bygd. Finns många exempel hur dött det blir, fastighetspriser rasar och byar förfaller när all service är borta. Jag hade möjligheten att ta över affären, som hade haft några tunga år, och tycker det är riktigt roligt. Satsningen på att rusta upp och utöka servicefunktioner är vad vi har jobbat på sedan dess. Tror min bästa sida är förmågan att hitta lösningar på problem och hur vi ska komma framåt, och inte minst turer med att hitta de bästa medarbetarna.

 

Kuriosa om dig

Familjen och allt vi gör och gjort tillsammans är så klart nr 1. Sen har det varit sport, trav, bridge genom hela livet. Något annat jag har är ett stort naturintresse, grundat av alla somrar på Hemsön med morbrorn. Kunde i princip hela fågelboken utantill, där favoriten naturligtvis är Näbbskrikan!

 

Varför ska man som kund handla här?

Om man vill ha en levande bygd, så att husen är värda något och för att underlätta att kunna bo här. Om man är rädd och sparsam om miljön. Lättsamt kunna handla, spela, hämta/skicka packet, få mediciner, även starka saker från bolaget. Ha ett ställe där man träffar och kan prata med andra, eller bara för att vi har bra service och trevlig personal. 

bottom of page